Geld Lenen

Persoonlijke lening voor wereldreis, gezinsuitbreiding of…

Waar droomt u van? Met een camper of caravan rondtrekken, een boot kopen of verwacht u een baby of wilt u graag trouwen en een gaaf feest… Bij een grote aankoop die niet direct te betalen is, kan een Persoonlijke lening de oplossing zijn.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een aflopend geldkrediet. Een aflopend krediet is een vast bedrag dat voor een eenmalige uitgave geleend wordt. Bij het aangaan van een persoonlijke lening worden de looptijd en het termijnbedrag (aflossing en kredietvergoedingspercentage) gedurende de gehele looptijd vastgesteld. Zodat u weet waar u aan toe bent met betrekking tot de maandlasten.

Waar mag je een persoonlijke lening voor gebruiken?

Het geld van een persoonlijke lening mag je in principe overal voor gebruiken. Wel is het zo dat een persoonlijke lening meestal wordt afgesloten voor consumptieve bestedingen zoals de aankoop van een auto. Een huis kopen met een persoonlijke lening is niet gebruikelijk. Wel kun je een lening aangaan voor het financieren van een verbouwing of verduurzaming van je huis. Leen je het geld voor een verbouwing van je eigen woning, dan is de rente die je betaalt aftrekbaar in je aangifte inkomstenbelasting.

Persoonlijke lening naast hypotheek

Je kunt gewoon een extra lening naast een hypotheek hebben. Heb je die lening al op het moment dat je de hypotheek wilt afsluiten, dan is dat wel van invloed op je maximale hypotheekbedrag.  Dat kan leiden tot teleurstellingen over de hoogte van het hypotheekbedrag dat je mag lenen. Laat je daarom altijd goed van te voren inlichten bij Start Goed hypotheekadvies. Wij kunnen kijken wat u naast dit krediet nog zou mogen verwonen, daarnaast kunnen we ook kijken indien u al een hypotheek heeft, om deze verplichting mee te nemen in de hypotheek. De rente die je over dit leningdeel betaald is niet aftrekbaar, tenzij dit is gebruikt voor verbouwing destijds. Dan blijft deze aftrekbaar.

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Vul dan onderstaand formulier in door op de button te klikken!

Aanvraagformulier

Wil je direct contact bel ons dan tijdens kantooruren op 085-0601228 of mail ons op info@startgoedhypotheekadvies.nl.