Seniorenhypotheek

Wat is een seniorenhypotheek?

De seniorenhypotheek is een speciale hypotheek voor ouderen. Met deze hypotheek kun je ook na je pensioen nog een hypotheek afsluiten, oversluiten of verhogen. Veel senioren gebruiken de seniorenhypotheek om hun overwaarde verzilveren , dit kan dan gebruikt worden om van te genieten, maar dit kan natuurlijk ook gebruikt worden om van te verduurzamen of om de woning levensloop bestendig te maken. Daardoor kun je nog meer van je pensioen genieten en haal je het maximale uit je hypotheekruimte. Uiteraard kunnen we ook veel betekenen voor senioren die nog graag nog willen verhuizen. Ook daar is meer mogelijk dan wellicht gedacht, wist je dat zelfs iemand van 75 jaar nog een hypotheek kan afsluiten met een looptijd van 30 jaar? En dat we vaak kunnen financieren op basis van werkelijke lasten? Dit is minder streng dan bij een normale toetsing. Dit kan net nodig zijn om toch voor dat mooie appartement te kunnen gaan. Uiteraard kunnen wij hier meer over vertellen.

Een seniorenhypotheek waarbij we het dan hebben over een opeethypotheek verschilt van een reguliere hypotheek doordat de geldverstrekker minder de nadruk legt op de inkomenspositie. In plaats daarvan wordt gekeken naar de overwaarde van de woning en het vermogen om de maandlast te betalen. Bij een seniorenhypotheek hoef je vaak niet af te lossen gedurende de looptijd van de hypotheek, maar betaal je alleen rente. Kies je voor een opeetconstructie als je besluit te blijven wonen, dan wordt de rente opgeteld bij de hypotheeksom. Je hebt dan geen extra maandlasten.

Een opeethypotheek is daardoor niet voor iedereen de beste oplossing. Een van de nadelen is dat de rente vaak wat hoger is dan een reguliere hypotheek. Ook moet je er rekening mee houden dat er minder vermogen overblijft voor erfgenamen. En hoewel er meer mogelijk is, zijn er grenzen aan hoeveel je kunt lenen of de overwaarde die je kunt opnemen

Er is soms meer mogelijk dan je denkt, neem daarom contact met ons op, dan bespreken we in een vrijblijvende hypotheekgesprek de mogelijkheden!

Wij staan voor je klaar, dus vraag snel een gratis online kennismakingsgesprek aan! Start Hier, Start Goed…!

Wil je direct contact bel ons dan tijdens kantooruren op 085-0601228 of mail ons op info@startgoedhypotheekadvies.nl.

Wij doen met meer dan 30 geldverstrekkers zaken, hieronder een kleine selectie: